Ontdek charmante plaatsen in Noord Drenthe en de nabijheid van Groningen

Noord Drenthe biedt een aantal charmante plaatsen om te wonen. En je kunt, indien gewenst, altijd de drukte opzoeken in de stad Groningen. Hier volgen enkele van de leukste plaatsen in Noord Drenthe:

  • Assen is de hoofdstad van Drenthe en heeft veel te bieden. Het is een levendige stad met een historisch stadscentrum, sfeervolle grachten en een scala aan winkels, restaurants en culturele voorzieningen. Assen heeft ook een prachtig landschap in de omgeving, met bossen en heidevelden die perfect zijn voor buitenactiviteiten. De afstand tot Groningen stad is ongeveer 25 kilometer, wat betekent dat je gemakkelijk kunt profiteren van de voorzieningen van de stad.
  • Zuidlaren is een pittoresk dorp in Drenthe, bekend om zijn prachtige omgeving en de jaarlijkse Zuidlaardermarkt, een van de grootste paardenmarkten in Nederland. Het dorp heeft een gezellige sfeer met historische gebouwen, gezellige cafés en winkels. Vanuit Zuidlaren is het ongeveer 15 kilometer naar Groningen stad, waardoor je snel toegang hebt tot stedelijke voorzieningen.
  • Roden is een aantrekkelijk dorp dat bekend staat om zijn groene omgeving en gezinsvriendelijke sfeer. Het heeft diverse winkels, gezellige cafés en restaurants, en er worden regelmatig evenementen georganiseerd. In de omgeving van Roden vind je prachtige bossen, landgoederen en het natuurgebied de Onlanden. De afstand tot Groningen stad bedraagt ongeveer 15 kilometer, wat betekent dat je kunt genieten van het beste van beide werelden.
  • Peize is een charmant dorp met een landelijk karakter en een actieve gemeenschap. Het heeft een mooie dorpskern met historische boerderijen en een gezellig dorpsplein. De omgeving van Peize is ideaal voor liefhebbers van wandelen en fietsen, met prachtige landschappen en rustige wegen. Peize ligt op ongeveer 15 kilometer van Groningen stad, waardoor je gemakkelijk toegang hebt tot stedelijke voorzieningen.

De afstanden tussen deze plaatsen en de stad Groningen zijn relatief kort, variërend van ongeveer 15 tot 25 kilometer. Dit betekent dat je binnen een redelijke reistijd kunt genieten van de vele voorzieningen en culturele attracties van Groningen, terwijl je kunt profiteren van de rust en schoonheid van het platteland in Noord Drenthe.

Zoek je een makelaar om je te begeleiden bij het aankopen van een woningen in Groningen of de omliggende plaatsen (zoals Roden)? Neem dan vandaag nog contact op voor een vrijblijvend gesprek.