Verhoog jouw kansen met een aankoopmakelaar

Als er één ding flink beweegt, is het wel de huizenmarkt. Vorig jaar was het aanbod van huizen extreem beperkt en de rente voor hypotheken was historisch laag. Nu, in 2023, zijn er weer frisse ontwikkelingen gaande. Een behoorlijke stijging van de hypotheekrente, duurzame woningen met een uitstekend energielabel die meer waardering krijgen, stijgende prijzen en een toename van biedingen boven de vraagprijs. Hoe ga jij met succes op zoek naar een huis?

Stijgende prijzen

De afgelopen paar jaar was de huizenmarkt zwaar oververhit. Maar in het derde kwartaal van 2022 kwam er een ommezwaai, met dalende prijzen. Nu, op dit moment, krabbelt de markt weer op. Prijzen stijgen en kopers wagen zich opnieuw aan biedingen boven de vraagprijs. Juist in deze gewijzigde marktomstandigheden maakt professionele hulp het verschil.

NVM-aankoopmakelaar

Uiteindelijk wordt de prijs van een product bepaald door vraag en aanbod. Op de woningmarkt is dat niet anders, maar het gaat hier wel om flinke bedragen. Het is dan ook fijn als een NVM-aankoopmakelaar je begeleidt en ontzorgt gedurende het hele aankoopproces. Ze staan je bij in elke stap van het kopen van een huis, en er komt meer bij kijken dan je wellicht direct beseft. Je hebt te maken met een onderzoeksplicht, juridische kwesties, het energielabel, eventueel een bouwkundige keuring, en – niet te vergeten – het uitbrengen van een doordacht bod.

  • Diepgaande kennis van de lokale markt en woningprijzen.
  • Ondersteuning bij het bepalen van een passend bod en het opzetten van een doeltreffende biedingsstrategie.
  • Advies over slimme aanpassingen, zoals renovaties of verduurzaming, die de waarde van het huis kunnen verhogen.
  • Grondige beoordeling van de bouwkundige staat en algehele kwaliteit van de woning.
  • Waakzaamheid voor mogelijke juridische complicaties gedurende het koopproces.
  • Gedekt door een beroeps- en bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering.
  • Gebruikmaking van diverse tools en een uitgebreide database om nauwkeurig te bepalen wat een huis echt waard is.
  • Een nuchter inzicht dat ervoor zorgt dat je niet onnodig te veel betaalt en weloverwogen keuzes maakt.
  • Overname van alle complexe documentatie bij de aankoop en zorgen voor een vlekkeloze afhandeling van alles.

Wil je meer weten over de diensten van Grondsma Makelaardij als aankoopmakelaar? Lees hier meer over onze aankoopdiensten of neem direct contact met ons op.